Zelfhulpgroep

"Vermoeide Helden & Heldinnen"

Zelfhulp: benut die mogelijkheid.............!

Zelfhulp brengt kleur in je leven en geeft positief zicht op je horizon

Doel van de zelfhulpgroep

Het accent van de zelfhulpgroep ligt niet primair op psychische hulpverlening, werkhervatting of volledig herstel. Het doel is deze mensen te helpen, door met elkaar een andere instelling te krijgen ten opzichte van hun leven en wat ze daarin "overkomen" is. Het is zeker geen therapie-groep.

De zelfhulpgroep biedt een informele mogelijkheid met lotgenoten van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen, gemaakte keuzes en mogelijkheden tot maximaal herstel. Daardoor kunnen zij anders gaan denken over werken en gaan inzien dat werken slechts ťťn van de dingen in het leven is, waaraan je plezier kunt beleven. Zo kunnen zij nieuwe zin aan hun leven geven, zich heroriŽnteren op hun bestaan en van daaruit mogelijk weer kleur aan hun toekomst geven. Voorwaarde is wel dat men volledig openstaat voor herstel en hetgeen door de lotgenoten aan ervaren mogelijkheden wordt aangereikt of waarover met elkaar wordt gediscussieerd. Er wordt van de deelnemers een actieve opstelling verwacht naar de zelfhulpgroep en deelnemers toe.
De zelfhulpgroep vindt plaats in groepen van minimaal zes en maximaal tien mensen, Te midden van een kleinere groep "lotgenoten" kan de levensproblematiek veelal gemakkelijker worden besproken, erkend en herkend, waardoor men op een informele wijze met elkaar tot positieve, wederzijdse beÔnvloeding kan komen.
De zelfhulpgroep waakt voor bescherming van ieders privacy en gaat uit van volledige geheimhouding, anonimiteit en respect voor elkaar. Onderling vertrouwen is een vereiste voor vrije en ongedwongen deelname aan de zelfhulpgroep.

Secretariaat:

Beverstraat 139

5741 KW Beek en Donk

Ons adres:

Telefoon: 06 51 91 56 57

 

 

E-mail: info@vermoeideheldengroep.nl